Mogilno. Podaruj karmę bezdomnym zwierzakom

Pisaliśmy już nie raz o inicjatywach Fundacji Powiatu Mogileńskiego w Bielicach. Choć głównym jej celem jest wspieranie szkolnictwa zawodowego w powiecie w zakresie rolnictwa, mechanizacji prac, agroturystyki i ochrony środowiska, to dawanie dobrego przykładu wrażliwości na najbliższe środowisko jest wartością bezcenną.

Wicestarosta Tomasz Krzesiński, oraz radni powiatu Paweł Jankowski, Robert Musidłowski i Wojciech Baran – działacze Fundacji, kontynuują swoją ubiegłoroczną akcję zbierania karmy dla zwierząt.

Okres chłodnej jesieni i zimy jest najtrudniejszy dla przetrwania zwierząt w pobliskich schroniskach. Bezdomne psy i koty mogą wówczas liczyć tylko na dobre ludzkie serca.

Radni Lewicy, dając własnym przykładem początek zbiórki, apelują do wszystkich ludzi chcących pomóc zwierzętom o swoiste dla nich świąteczne podarunki.

mogilno karma psia

Karmę dostarczać można do siedziby Fundacji Powiatu Mogileńskiego w Bielicach bezpośrednio albo do radnych w terminie do 29 grudnia 2020 r.

Przy okazji – za namową działaczy Fundacji, warto rozpowszechniać humanitarne i kulturalne zachowanie w sylwestrową noc i nie strzelać hukowymi fajerwerkami. Sprawiają one zwierzętom strach i ból, a niekiedy spłoszone gubią się i giną. Czyli – NIE STRZELAM W SYLWESTRA!

Więcej o Fundacji Powiatu Mogileńskiego przeczytać można TUTAJ

Opr. nim, 19 listopada 2020 r.